Friday, December 31, 2010

siera kūkas

Ziemsvētku vecis šogad man zem egles bija sarūpējis sen kāroto mafinu pannnu. Zem vienas citas egles bija atstājis siera kūku grāmatu. Vakar nāca meitenes ciemos, tad nu es tapināju šokolādes mafinus ar krējuma siera pildījumu.
Recepte 12 mafiniem.

Mīklai:
350 ml kviešu miltu
125 ml kakao
1 tk cepampulvera
1/4 tk sāls
125 g sviesta
2 olas
150 ml piena

Pildījumam:
300 g krējuma siera (piem, Philadelphia, Mascarpone)
75 ml pūdercukura
1 ola
1 tk vaniļas cukura

Cepeškrāsni sakarsē līdz 175' C. Lielā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru, un noliek malā. Sviestu ar cukuru saputo irdenu ar elektrisko putotāju [nākamreiz visu darīšu manuāli, šķiet, ka būs mazāk ķēpīgs rezultāts), tad pa vienai pievieno olas. Masā iemaisa sausās sastāvdaļas, pielej pienu un rūpīgi samaisa.
Gatavo pildījumu: krējuma sieru saputo mīkstu un gaisīgu, pievieno cukuru, olu, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
Veidnītes nedaudz ieziež ar sviestu un līdz pusei piepilda ar šokolādws mīklu. Siera krēmu iepilda maisiņā, kuram nogriež galu, vai speciālā kulinārijas šļircē, un katrā mafinā iepilda aptuveni 2 ēdamkarotes siera krēma. Beidzot pildījumu, šļirci paceļ uz augšu, lai pildījums paliktu mafinu virspusē. Pildītos mafinus cep 25 mienūtes.
Mafinus ieteicams pasniegt uzreiz, tiklīdz tie izņemti no cepeškrāsns. Mafinus nevajadzētu pārcept.

Lūk, šis pirmspēdējais teikums mani nedaudz iegāza. Pirms tā izlasīšanas biju nolēmusi mafinus sataisīt jau no rīta, lai pēcpusdienā nav par ko satraukties. Taču izlasīju un nolēmu, ka sekošu instrukcijai. Galu beigās, kad mafini bija tikko ielikti plītī, secināju, ka steigā esmu aizmirsusi pielikt pienu (un vēl brīnījos, kāpēc tā mīkla tāda bieza, bet man kā iesācējai tas ir piedodami). Pie ēšanas gan secinājām, ka pārāk neprasās.. :)

Kādu bildi vēlāk pievienošu..

Lai Jaunais mums visiem labi atnāk!!!!!

No comments:

Post a Comment