Saturday, January 29, 2011

bērnības garšas

Nesen mamma atgādināja par kādiem manas bērnības našķiem, ko viņa mēdza mums taisīt. Saņēmos un uztaisīju arī es. Un garšoja tik pat labi kā pirms daudziem gadiem. :)
Lūk, recepte biezpiena - rozīņu actiņām, kā mēs viņas dēvējām.


200 g biezpiens (vēlams bez lieliem graudiem)
200 g sviests
100 g cukurs
1 ola
vanilīncukurs
citrona miza
3 glāzes miltu
0.5 tk cepampulveris

Visas sastāvdaļas savā starpā samaisa un uz kādām 20 minūtēm nostādina ledusskapī. Pēc tam mīklu izrullē, sagriež trīsstūrīšos. Katra trīsstūra vidū ieliek gabaliņu zaptes (šoreiz manās mājās atradās nepieskatīta melleņu, bija ok, mamma teic, ka derot jebkura), pa virsu uzloka stūrus, pa virsu iespraužot rozīni.
Cep aptuveni 15 minūtes 220'C. Noslēgumā pārkaisa ar pūdercukuru, taču man šoreiz galīgi neprasījās. Iznāk aptuveni 2 pannas.

No comments:

Post a Comment